Weblog

Onbekend Sevilla!

  |   spanje, vliegtickets   |   Geen Reacties

Hoe leer je een stad kennen waar je nog niet bent geweest. Wel dat begint met het groter geheel op macroniveau, om dan verder te gaan naar het microniveau. Zo doen ze dat in Andalusië, waar Sevilla trouwens de hoofdstad is. De eerste kennismaking gebeurt met een van de 2 lokale busmaatschappijen. Je hebt de keuze tussen de groene en de rode. Het groene bedrijf is plaatselijk en historisch getint. (http://www.busturistico.com/). De rode bussen zijn dan weer hypermodern. Maar alle twee pronken ze met open dubbeldekkers, zodat je alles goed kunt zien. Alle twee hebben geven ze toeristische info met audio, en bij de groene bussen kun je ook vragen naar de Nederlandse versie.

Het centrum van Sevilla is erkend door de UNESCO als werelderfgoed, en daar mogen geen bussen komen. Dit prachtige stadsdeel is als centrum is het grootste van Europa en bevond zich vroeger binnen de stadwallen. Wie hier alles wil zien moet over een goed stel benen beschikken. Maar gelukkig kun je hier ook fietsen, en ook hiervoor werd een commerciële oplossing bedacht. Je kunt kiezen tussen de gele en de rode fietsen. Natuurlijk ieder afkomstig van een andere firma. Bij de gele vind je ook wanneer je dat wil, Nederlandssprekende gidsen. (http://www.andaluciabiketour.com/). Dit opent dus alternatieven om redelijk vlug heel wat te ontdekken in deze stad die 3000-jaar oud is.

Daarna kunnen we nog wat meer van dichterbij gaan ontdekken in deze stad waar de zon altijd schijnt. Je hebt veel mogelijkheden. Wij kozen voor een wandeling door de stad met oog voor alle details die je met de fiets niet kunt zien. Beide mogelijkheden vullen elkaar aan en zijn niet te missen. De firma Vayave Tours (http://www.vayavetours.com/) heeft wel 6 trips in de dagelijkse aanbieding op diverse tijdstippen. Maar hier is niet veel rekening gehouden met het feit dat de deelnemers vakantiegangers zijn. Gepaste tijden zijn dan niet altijd een goed idee. ’s Morgenvroeg om 9 uur vertrekken ook niet, maar je kunt wel kiezen om een ander tijdstip te kiezen en te proeven van de Spaanse gastronomie. Hou je van de nacht en de avond, dan vertrek je best dan. Deze firma zorgt wel voor gidsen die Nederlands kunnen!

En zo leer je de stad op het kleinste microniveau kennen. Dan mogen twee imposante bouwwerken niet ontbreken. Hier vind je de grootste kathedraal van de wereld (die omwille van een bepaalde reden het Guiness Book of Records niet haalde) en het oudste koninklijk paleis in Europa dat nog gebruikt wordt. (In de stad Granada kan men de bijnaam klein Alhambra niet appreciëren.) Alle twee de gebouwen kunnen bezocht worden onder begeleiding van een audiogids. Je kunt ook kiezen voor een menselijke begeleider, omwille van de persoonlijke touch.

Wat bepaalde mensen ook beweren, je kunt deze stad echt niet in een paar dagen leren kennen. Hier is zoveel meer te zien dan wat je eerst zou kunnen vermoeden. Dit is op een haar na een miljoenenstad en de inwoners ervan zijn er trots op, en willen dan ook sommige dingen voor zichzelf houden. Je kunt het natuurlijk proberen om daar iets aan te veranderen door zoveel mogelijk te weten te komen. En net al je zou denken dat je alles gezien hebt, kan Vayave Tours je wellicht nog verder verrassen met trips en bezienswaardigheden in de buurt van de stad.

Met een betaalbaar en zo goedkoop vliegticket bij www.cheaptickets.nl neem je alvast een goede start. Vayave Tours vergast je ter plekke op heel wat moois zoals traditionele flamencodansen, restaurantjes, boottrips, en nog veel meer.

Geen reacties

Sorry, reacties zijn niet meer mogelijk.